Koristimo kolačiće. Doznajte više o tome na ovdje. Nastavkom pregledavanja stranice pristajete na naše kolačiće.

Poslovne vijesti

Poslovne vijesti - turizam & tehnologije

Poslovne vijesti – turizam

U proteklih nekoliko tjedana objavljeni su rezultati istraživanja i Eurostata i ADAC-a vezanih za turističku sezonu 2020-e. Ova godina je zaista bila nepredvidljiva od samog početka. Isto tako, svi planovi vezani uz ovu sezonu su dolaskom corone morali biti izmijenjeni. Svima je bilo jasno od kad je pandemija krenula da nema šanse da ova sezona bude i približno jaka kao lanjska. Srećom, nije ispala loša koliko je mogla biti s obzirom na zdravstvene, političke i ekonomske uvjete.

  • Gledajući podatke objavljene na stranicama Ministarstva turizma i sporta možemo zaključiti da ima i pozitivnih vijesti, ne samo nalaza. Niže u članku Vam donosimo kratki pregled vijesti iz turizma.
  • Podatci Eurostata ukazuju da je Hrvatska među zemljama s najmanjom stopom pada u broju noćenja domaćih turista naspram 2019.
  • ACAD je proveo godišnje istraživanje na uzorku od 350 000 svojih članova te rezultati tog ispitivanja stavljaju Hrvatsku na treće mjesto omiljenih destinacija za Njemačke turiste. Odlična vijest je i da su Istra i Dalmacija bile najpopularnije regije.
  • Ministarstvo turizma i sporta je pokrenulo projekt u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom zvan „Tjedan odmora vrijedan.“ Projekt se održao u razdoblju od 16. do 25. listopada te su u tom razdoblju brojni hrvatski i inozemni turisti mogli iskoristiti jednu od ukupno 424 ponude i usluga iz svih dijelova Hrvatske po 50 posto povoljnijim cijenama. Uspješnost projekta možete vidjeti na gornjem linku.

Ali da ne ispadne da Vam samo donosimo vijesti iz turizma u poštenoj post-sezoni, pogledajte što se događa na području tehnologija i IT-a.

Tehnologija i it poslovne vijest posao sada

Poslovne vijesti – tehnologija & IT

Svijet se danas brzo mijenja, a najviše promjena ima upravo u svijetu novih tehnologija. Upravo iż tog razloga Vam u nastavku članka donosimo najnovije poslovne vijesti s područja RH.

  • United Grupa, pod vlasništvom BC Partners, je preuzela Tele2 Hrvatska te će taj operater od sad nositi naziv Telemach Hrvatska. Korisnicima će i dalje nuditi svoje proizvode pod prijašnjim brandom. Nadalje, taj telekom gigant, aka United Group, namjerava uložiti 230 milijuna eura u razvoj optičke mreže. Ovo je izvrsna vijest i za korisnike mobilnih i fiksnih usluga. Grupa namjerava poboljšati kvalitetu mobilne usluge, proširiti pokrivenost mrežom. Također namjeravaju uvesti ultrabrzu 5G mobilnu mrežu početkom 2021.
  • Poslovni.hr prenosi uspjeh tvrtke Ericsson Nikola Tesla u osiguravaju ugovora vrijednog 370 milijuna kuna. Projektu je cilj uvođenje eZdravstva u Bjelorusiju te je iznimno postignuće i za Ericsson NT koju je Svjetska banka prepoznala kao „kvalitetnog partnera.”
  • Kao još jedan uspjeh na međunarodnoj sceni možemo navesti potpisivanje ugovora između RH i SAD-a vrijednog pet milijuna dolara. Potpis tog ugovora je preduvjet za lansiranje Operativnog centra za kibernetičku sigurnost. Više o tome možete pročitati ovdje.
  • Osim Hrvatskog telekoma, u posao pametnog zbrinjavanja otpada, sada ulazi i A1 u partnerstvu s Irskom tvrtkom Pel i podružnicom Intersoha. A1 kao drugi najveći operater na domaćem tržištu, trenutno radi na izgradnji najmodernijeg podatkovnog centra u Hrvatskoj. Izgradnja ovog projekta vrijednog 11 milijuna eura je započela, a završetak se planira u trećem kvartalu sljedeće godine.

Prilike za novi posao

  • Htjeli bismo ovdje istaknuti kako je započeo virtualni sajam poslova pri Tehničkom fakultetu Rijeka pod nazivom Job.Fair 2020. Trenutno je na sajmu zastupljeno preko 20 poduzeća kojima lako možete pristupiti. U ovom novo-normalnom vremenu kada ne znamo kako će izgledati budućnost zapošljavanja, definitivno se isplati upoznati s virtualnom tehnologijom. Također, bilo bi dobro upaliti google obavijesti za termin „virtualni sajam poslova” da uvijek budete u toku s novim prilikama za posao.
  • Na Posao Sada također imate poslodavaca i agencija za zapošljavanje koji trenutno traže radnike. Za pogledati sve poslove kliknite ovdje, dok tu možete vidjeti popis agencija za zapošljavanje u inozemstvu.

Sretno u potrazi za poslom!