Turizam je u Hrvatskoj je najvažnija gospodarska grana i iz sezone u sezonu opisujemo ga u brojkama. Hrvatska živi od turizma, rečenica je koju često čujemo. No, zaista smo se u to uvjerili, kada je COVID kriza zaključala vrata međunarodnom turizmu.

Croatia Full of Life, slogan je kojim se Hrvatska predstavlja u inozemstvu. I zaista je tako i prepoznata. Čak i ove godine, Hrvatsku je posjetio velik broj turista, uz pridržavanje svih mjera, kako bi se zaštitili od zaraze virusom. Naravno, brojke su znatno manje nego prijašnjih sezona. No to je samo omogućilo domaćem stanovništvu da više sami uživa u ljepotama Lijepe Naše, jer ona zaista nudi pregršt mogućnosti za odmor duše i tijela.

Turizam u Hrvatskoj rađa se u doba Rimljana, koji su otkrili i posjećivali terme na sjeveru Hrvatske. Međutim, turizam kakav ga poznajemo danas, započinje tek u prvoj polovici 19.stoljeća. Razvoj željeznica i industrijska revolucija omogućuje lagano kretanje i razvoj srednjeg društvenog sloja, kako vani, tako i u Hrvatskoj. Turizam u Hrvatskoj uspješno se razvija otada, sve do danas, kada je Hrvatska jedna od omiljenih ne samo europskih, već i svjetskih destinacija!

Turizam u Hrvatskoj: Top destinacije

Morski turizam je zapravo sinonim za turizam u Hrvatskoj. Dugačka i razvedena obala nudi nebrojene smještajne mogućnosti i mjesta za uživanja, svake godine, milijardama turista. Top destinacije su veći i poznatiji gradovi, poput Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra,Pule, Rovinja.

No, manja mjestašca ili osamljena mjesta na otocima, su sve popularnija, među turistima, koji uz sve ljepote koje Hrvatska pruža, žele još i komadić mira. Turizam u Hrvatskoj nije samo more. Zadnjih desetljeća veoma se razvio ruralni turizam u kontinentalnim dijelovima Hrvatske, no i zdravstveni i lovni i mnogi drugi.

Turizam već godinama traje i nakon sezone, jer Turistička zajednica, ali i lokalno stanovništvo ulaže napore u razvoj turizma u svim dijelovima Hrvatske. Turisti (domaći ili lokalni) ne mogu pogriješiti odabirom destinacije u Hrvatskoj. Bilo da su se odlučili na bajkovito Hrvatsko zagorje, zlatna polja Slavonije, urbana središta poput glavnog grada Zagreba, ili neki od brojnih nacionalnih parkova i prirodnih ljepota.

Ostajanje bez daha je garantirano. Dođite i uvjerite se sami. Ako Vas zanimaju poslovi u turizmu, nakon što izradite Vaš profil na Posao Sada, možete uključiti obavijesti te Vam mogu svi poslovi u turizmu dolaziti na Vašu mail adresu.

Categories: Posts