Ako Vas zanimaju poslovi u Njemačkoj, postoji više faktora koje biste trebali razmotriti.

Poslovi u Njemačkoj su mnogobrojni, jer ipak je riječ o jednoj geografski prostranoj i industrijski najrazvijenijoj zemlji u Europi.

Sve što trebate je odabrati regiju, grad i posao koji smatrate najprikladnijim za vas i naučiti njemački jezik. Sitnica, zar ne? Pogotovo učenje njemačkog. Ali ne dajte se obeshrabriti, postoji i puno poslova koje možete obavljati s početničkim znanjem jezika. Kao i poduzeća koja će Vam pripomoći u procesu učenja. Ipak, znanje jezika od velike je važnosti. Pogotovo ako Vam je u cilju napredak u karijeri ili potencijalno trajno preseljenje.

Savjetujemo Vam i da se unaprijed pripremite na specifičnosti poslovne kulture u Njemačkoj, odnosno unutar regije koju odaberete. Savezne se regije razlikuju kulturno i zakonski. Zato je dobro provjeriti koje su regulative u onoj u kojoj se namjeravate zaposliti, posebice u ovo „novo normalno“ doba.

Od velike koristi pri zapošljavanju Vam može doći i priznata školska kvalifikacija. Više korisnih informacija o tržištu i radu u Njemačkoj možete pronaći na stranici njemačkog konzulata.

poslovi u Njemackoj aerodrom

Razni poslovi u Njemačkoj

Poslovi u Njemačkoj koji možete pronaći najlakše i najbrže, a vrlo često i za ‘prvu ruku’ su poslovi u građevini, poslovi u restoranima, poslovi u firmama za čišćenje, poslovi u hotelima. Vrlo su traženi i pomoćni radnici u tvornicama, skladištima i pomoćni njegovatelji.

Medicinska struka je uvijek primjerice vrlo tražena, ali su i informatička i elektrotehnička. Osim toga uvjeti i plaće su iznimno dobri, pa ako ste stekli diplomu iz elektrotehnike, stažiranje ili rad u Njemačkoj, uvelike će obogatiti vašu karijeru.

Vrlo su popularni i sezonski poslovi u Njemačkoj, a neki od tih su na primjer na području:

  • Poljoprivrede
  • Prehrambene industrije
  • Šumarske industrije
  • Drvne industrije
  • Turizma

Poslovi u Njemačkoj mogu se naći na internetskim stranicama za traženje poslova, kao i preko agencija za posredovanje.

Ako tražite posao putem posredničkih agencija ili društvenih mreža, pazite da izbjegnete bilo kakvu vrstu prijevare i imajte na umu da kvalitetne agencije za posredovanje u zapošljavanju svoju proviziju ne naplaćuju kandidatu.

Ovdje možete vidjeti koji su trenutno aktivni poslovi u inozemstvu.

Categories: Posts