S ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju započinje velik val iseljavanja Hrvata van zemlje u potrazi za bolje plaćenim poslovima i boljim životnim standardom.
Poslovi u Irskoj su među najtraženijima među Hrvatima.

Iako Hrvati odlaze raditi i živjeti i u druge zemlje, poput Austrije ili Njemačke, Irska je, čini se, najpopularnija destinacija.

Istrani se već nekoliko godina šale da će, ako se ovaj trend nastavi, promijeniti naziv regionalne himne “Krasna zemljo Istro mila” u “Krasna zemljo Irsko mila”.

No, šalu na stranu, sagledajmo malo zbog čega je Irska toliko hit među Hrvatima.

prekrasna irska priroda

Irska je prije svega vodeća ili među vodećim zemljama po brzini ekonomskog rasta u Euro zoni.
Stanovništvo je pretežito mlado, dakle zemlja s mnogo potencijala!

Poslovi u Irskoj – uvjeti, plaće i sve ostalo

Visina plaće u Irskoj ovisi naravno o industriji u kojoj radite, no prema nekim izračunima, prosječna tjedna iznosi više od 700 Eura. Detaljnije o plaćama možete saznati ovdje, ali one su u svakom slučaju znatno veće nego u Hrvatskoj.

Što se tiče životnih troškova, najam stanova, namirnice i brendirana odjeća stavke su koje su skuplje nego u Hrvatskoj. Međutim, automobili (novi i rabljeni), obuća i odjeća za djecu, pa čak i režije, jeftinije su u Irskoj.
Mnogo je mladih koji su se iselili odmah po završetku fakulteta, odnosno odmah po završetku fakulteta nisu uspijevali pronaći posao u Hrvatskoj.

Prema njihovim iskustvima, poslovna kultura u Irskoj toliko ih potiče i motivira na daljnji profesionalni razvoj, da se ne bi više nikada vraćali u hrvatski poslovni sustav. Naravno da gotovo nema ograničenja po pitanju traženih zanimanja u Irskoj. Poslova u Irskoj ima u svim sektorima, od poljoprivrednog preko prerađivačkog do turističkog.

Posao se osim toga, vrlo brzo može naći. Jedna od najrazvijenijih i najbolje plaćenih je svakako informatička industrija.

Poslovi u Irskoj većinom se traže putem agencija. Tražite li posao konkretno na području uslužnih djelatnosti, na pravom ste mjestu. Sve poslove u inozemstvu možete pogledati ovdje.

Categories: Posts