Ulazak Hrvatske u Europsku Uniju pokrenuo je trend iseljavanja. Najčešće se odlučuju na jednu od država članica, no neki se ne ograničavaju na granice kontinenta.

Poslovi u inozemstvu traženi su zbog veće plaće, ali i nekih drugih razloga, kao što su: stjecanje novih vještina, obogaćivanje životopisa, upoznavanje novih kultura i jezika…

Najpoznatije destinacija za zaposlenje u inozemstvu među Hrvatima su Irska, Njemačka, Austrija, Italija, Nizozemska.
Avion za Irsku Njemacku...Kad su poslovi u inozemstvu u pitanju, zapravo ne postoji popis poslova među kojima možete birati. Vi ste ti koji odlučujete na temelju svoje struke, svojih interesa i vještina.

Želite li pronaći posao u struci vani, onda ćete svoju pretragu temeljiti isključivo na ponudi poslova iz struke i birati onda državu i grad na temelju postojećih ponuda.

Ne znate koji biste posao radili ni koju državu odabrali? Krenite od toga da dobro istražite kulturu, posebitosti i prirodu pojedinih zemalja kako biste pažljivo odabrali onu u kojoj ćete se vi osjećati najbolje i najsigurnije.

Imate li između 18 i 25 godina, svakako posjetite Europski portal za poslovnu mobilnost koji nudi mnoge mogućnosti stažiranja i osposobljavanja za mlade unutar Europske Unije.

Nije vam bitno koji ćete posao raditi, bitno vam je samo da je dobro plaćen? Proučite tada koji su najplaćeniji poslovi po državama.

Društvene mreže su danas jedan od najkorisnijih alata te bi ih svakako trebali koristiti u svrhu pronalaska posla. Budite međutim oprezni jer prijevara ima mnogo.

Koncentrirajte se na poslovne društvene mreže, izradite profesionalni profil i pazite na detalje. Predstavite se na realan, ali zanimljiv način i orijentirajte se na svoju industriju. Redovito ažurirajte svoj profil.

Poslovi u inozemstvu ne pronalaze se preko noći. Mnogo je stvari na koje pritom trebate pripaziti. Neke od tih su: priprema životopisa, zamolbe na engleskom jeziku, priprema i prijevod odgovarajuće dokumentacije, psihološka priprema na novu životnu sredinu i poslovnu kulturu.
Imate li dodatnih pitanja vezana na temu poslova u inozemstvu, slobodno nam se obratite.

Categories: Posts