Poslovi u Austriji brojni su i često znače dobru priliku u karijeri. No, gdje u Austriji pronaći posao i skrasiti se?

Beč je uvijek zanimljiva opcija. Još prošle godine je proglašen najboljim gradom za život, a ove godine je to potvrdio.

Stanovništvo je vrlo ugodno iako brojni doseljenici svjedoče o tome kako su Austrijanci pomalo distancirani dok Vas ne upoznaju. No, jednom kad vas prihvate ne možete poželjeti boljeg susjeda.

Ne bi se mogli odlučiti koji je od gradova u Austriji ljepši, što zbog njihove živopisnosti, što zbog njihovih bogatih povijesnih priča. Austrija ima jednu posebnu važnost u povijesti umjetnosti. Tu su rođeni neki od najvećih glazbenih velikana: Haydn, Mozart, Liszt, Strauss. U Austriji također možete svjedočiti jednom od najvećih, najpoznatijih i najčarobnijih advenata u čitavoj Europi.

Ako ste ljubitelj prirode i sporta na otvorenom, ovo je raj za vas. Brežuljci prekriveni vinovom lozom u regiji Wachau, dolina Bregenzerwald, alpski park Karwendel, Aachensko jezero samo su neke od njih.

Osim prirodnih, posjetiti možete i one povijesne atrakcije, poput Austrijske carske palače, Mozartovo rodno mjesto, palaču Schönbrunn i mnoge druge.

poslovi u austriji panorama Beca

No, ovo su samo neki od odgovara na pitanje: Zašto Austrija?
Dopustite da vam odgovorimo na još jedno.

Zašto poslovi u Austriji?

  • Nakon što je Austrija ukinula radne dozvole za Hrvate, oni sve češće traže poslove tamo.
  • U Austriji je minimalac negdje oko 1200 €.
  • Radnicima je uz posao osiguran smješta.
  • Ako dobro pričate njemački jezik, poslodavci uvijek rado ulažu u Vas i Vaše napredovanje.
  • Stope zaposlenosti su iznimno visoke te posao možete naći brzo i lako.
  • Najviše se poslova nudi u uslužnim djelatnostima, nešto manje u proizvodnoj industriji. Poslova ima, iako u manjim postocima, i u poljoprivredi i šumarstvu.

Prilikom traženja posla, trebali biste i razmisliti o nostrifikaciji vaše diplome, jer Vam to može poboljšati izglede za zapošljavanje.

Osim priznavanja diplome, učenje jezika je vrlo bitno, ako ste potpuni početnik u njemačkom jeziku, savjetujemo vam da s učenjem krenete prije preseljenja.

Poslovi u Austriji mogu se tražiti preko stranica za poslove ili se uvijek možete javiti specijaliziranim agencijama za zapošljavanje. Imajte na umu da agencije ne bi trebale naplaćivati proviziju od svojih kandidata.

Kliknite ovdje i pogledajte naše aktivne poslove u inozemstvu.

Categories: Posts