Ako ste se odlučili na potragu zvanu Poslovi Rijeka, niste pogriješili. Ovo je savršeno mjesto za život.

Europska prijestolnica kulture 2020, omiljeno je mjesto za mlade ljude koji ovdje dolaze živjeti i raditi. U Rijeci možete uživati šetnju Korzom, molom, uspeti se trsatskim stubama do Trsatskog kaštela i odatle uživati u prekrasnom pogledu na grad. Možete promatrati zvijezde iz Astronomskog centra, posjetiti neku od crkva ili mnogobrojnih muzeja, ili pak staru tvornicu torpeda.

Osim samih atrakcija, Rijeka se ponosi brojnim kulturnim i glazbenim događanjima, koje uveseljavaju Riječane tijekom cijele godine, a najpoznatija među njima je, nedvojbeno, Riječki karneval.

Rijeka je jedno od najkul gradova po pitanju kulture, izlazaka, umjetnosti i manifestacija. Osim toga, smještena je na samome moru i mnogi Riječani uživaju u pogledu na modro prostranstvo dok ispijaju prvu kavicu na svome balkonu.

Poslovi Rijeka – kratki gospodarski osvrt

Gradska uprava čini Rijeku povoljnom za poslovna ulaganja. Upravo zato je mikro i malo poduzetništvo u porastu i potiče rast riječkog gospodarstva uopće.

Industrijska proizvodnja, brodogradnja, uslužni sektor, tehnološka industrija, samo su neke od grana gdje se u Rijeci možete zaposliti. Jedna je i od omiljenih kruzing i jahting destinacija i turizam cvijeta iz godine u godinu. Obožavate li biti u srcu događanja, zaposlite se u turizmu.

Neka od deficitarnih područja, u kojima se u Rijeci brzo nađe posao su:

  • Edukacijska rehabilitacija
  • Logopedija
  • Rani i predškolski odgoj i obrazovanje
  • Matematika

Možemo zaključiti da Rijeka ima sve što čovjeku treba za dobar i kvalitetan život. Njezin geografski položaj jamči vam da se možete baviti brojnim aktivnostima, od morskih do planinskih. Njezina odlična prometna povezanost, zračna, morska, cestovna i željeznička jamči Vam da zaista nije teško otputovati bilo gdje, na bilo koji način.

Osim svih navedenih, neke od najjačih aduta su niska stopa nezaposlenosti, izvrsno razvijena infrastruktura te multikulturalnost stanovništva.

Mogućnosti za zaposlenje su nebrojene, a ako Vas zanima biti u toku sa najnovijim poslovima u Hrvatskoj i EU, izradite svoj profil na Posao Sada već danas.