Poslovi Pula tema je koja ima sve pozitivniji ton.

Ovo urbano središte Istarskog poluotoka gospodarski se razvija i ima mnogo potencijala da se taj trend nastavi u budućnosti.

Dovoljno je da dođete na godišnji odmor u ovaj priobalni grad i poželjet ćete se tu i preseliti.

Prvo u što ćete se zaljubiti bit će zasigurno čisto more, svjež zrak i pristupačnost i toplina domaćeg stanovništva. Drugo što će vas oduševiti su kulturni spomenici grada, koje promatraču teatralno prikazuju bogatu povijest. Pulska Arena, Slavoluk Sergijevaca, Dvojna Vrata, Forum, Malo rimsko kazalište, Kaštel samo neke su od znamenitosti koje krase ovaj grad.

Osim što ima puno toga za vidjeti, Pula ima mnogo toga i za ponuditi. I zimi i ljeti u Puli je zabavno. Organiziraju se brojni koncerti, predstave i festivali koji mame domaće i strano stanovništvo na ulice.

Lakoća i radost življenja sinonim je za standard života u istarskome gradu.

Pula se osim toga ponosi sa svojim sveučilištem, ponosi se i s činjenicom da je izgradnja nove suvremenije bolnice pri kraju. O tome koliko se Pula razvija svjedoči i izgradnja dvaju velikih šoping centara, a napominjemo da su Puležani šoping 5 godina unazad morali obavljati u prvom najbližem gradu, a to su Rijeka ili Trst.

Poslovi, Pula – ponuda i potražnja

S obzirom na to da je to najrazvijenije gospodarsko središte Istarske županije, poslovi u Puli su raznovrsni. Turizam i brodograđevna industrija su vodeće, no i prerađivačka i prehrambena industrija je vrlo razvijena.

U Istri kao i u Puli nedostaje doktora medicine, učitelja i profesora predmetne nastave. Automehaničari, bravari, električari, vodoinstalateri, stolari su stalno u deficitu.

Tijekom sezone velika je potražna za recepcionerima, sobarima, skiperima, kuharima i konobarima. U Puli možete lijepo zaraditi i kao turistički vodič, s obzirom na da je to vrlo posjećena turistička destinacija.

Sve što trebate napraviti da ostanete u toku sa najnovijim poslovima je izraditi svoj profil na stranici Posao Sada.

Categories: Posts