Ukucali ste u tražilicu ‘Poslovi Osijek’? Rođeni ste ovdje i odlučili ste tu i ostati? Niste iz Osijeka, no ovaj vas je grad očarao i želite se tu preseliti?

Čestitamo! Osijek je čarobno mjesto za stanovanje.

Poslovi, Osijek & kratki gospodarski osvrt

Pripremili smo kratak osvrt na najtraženija zanimanja u Osijeku i snažne argumente zašto baš odabrati Osijek za život.

Grad na Dravi, središte i srce Slavonije, koju je u zadnjih nekoliko godina napustio rekordan broj ljudi, ugodno je i mirno mjesto za život.

Iako se i sam borio s visokom stopom nezaposlenosti, Osijek ima dobru strategiju da taj negativan trend sasiječe u korijenu. Jedna od strategija su potpore i subvencije u poduzetništvu te je tako Osijek na drugom mjestu u Hrvatskoj po broju malih i srednjih poduzeća.

Osim toga, Osijek se nalazi na sjecištu glavnih cestovnih, plovnih i zračnih pravaca Europe, što ga čini odlično povezanim s ostatkom kontinenta, a i šire.

Budućnost svakog grada ovisi o obrazovanju. Upravo je Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera nešto čime se grad najviše može ponositi.

Prema djelatnostima u Osijeku, najvažnije su trgovina, prerađivačka industrija i građevinarstvo. Tražite li posao u Osijeku, ovo su trenutno deficitarna zanimanja prema statistici HZZ-a:

  • Limar
  • Stolar
  • Dimnjačar
  • Mesar
  • Strojobravar
  • Vodoinstalater
  • Mehaničar poljoprivredne mehanizacije
  • Medicinska sestra i tehničar opće njege

Ostali poslovi u Osijeku

Naravno da to nisu svi poslovi Osijeka na tanjuru. Životopis možete odnijeti u neku od trgovina, pekara, hostela, hotela, restorana.

Želite li biti sam svoj šef, ovo je idealno mjesto za pokretanje svog brenda. Osijek potiče samozapošljavanje i inovativnost, a Vi odlučite koje područje najviše odgovara vašim vještinama.

Jedna od činjenica koja bi vas mogla svakako privući jest da je Osijek najjeftiniji grad u Hrvatskoj.

Essek je grad je bogate kulturne i književne povijesti. Početkom prošlog stoljeća bio je multikulturalno središte Austro Ugarske. Tu su obitelji pristizale u potrazi za boljim životom.

Mnogo je toga za istražiti: od stare jezgre, katedrale, kazališta, muzeja, kulturnih spomenika, do zvukova tamburice, mirisa fiš paprikaša i kapljice bijelog autohtonog vina.

Dođite i dopustite Osijeku da Vam sam ispriča svoju priču.

U međuvremenu, uvijek možete izraditi svoj profil na našoj stranici Posao sada, uključiti obavijesti i dozvoliti da poslovi dolaze Vama.

Categories: Posts