Poslovi, Karlovac i kratka povijest grada

Počnete li tražiti posao u Karlovcu, nećete pasti u očaj, jer je priča zvana Poslovi Karlovac  veoma dojmljiva.

Karlovac ima brojne nadimke: Grad mostova, Grad piva, Grad parkova, Grad na četiri rijekeI zaista Karlovac je sve to, no prije svega, Karlovac je grad povijesti i kulture.

U 16. ga stoljeću izgrađuju Habsburgovci kao sigurnu tvrđavu za obranu od Turaka. Konačnu odluku o njegovoj izgradnji donosi Karlo II. Štajerski te u čast tom austrijskom nadvojvodi, grad dobiva ime: Karlstadt, Carolostadium ili Karlovac. Uspješno se uspio obraniti od svih ratova kroz povijest, pa je stekao još jednu titulu – nikad osvojeni grad.

Po obliku je također osobit, jer je građen je po zamisli idealnog renesansnog grada u obliku šesterokrake zvijezde sa središnjim trgom i ulicama koje se sijeku pod pravim kutom.

U Karlovcu možete posjetiti gradinu Dubovac, Franjevački muzej, Muzej domovinskog rata, Gradski muzej.

Možete uživati šetnjom kroz prekrasne parkove, ili vožnjom po rijeci. Po ljeti se možete osvježiti na Foginovom kupalištu. Aktivnosti kojima se možete baviti ovdje su brojne, a što se tiče samog života u Karlovcu, kvaliteta je na zavidnom nivou.

Poslovi, Karlovac & životni uvjeti

Plaće su prosječne, a nekretnine su povoljnije u odnosu na neke druge gradove, primjerice Zagreb, pa ne čudi činjenica, da mnogo ljudi koji rade u Zagrebu, žive u Karlovcu. Sama činjenica da će netko radije putovati u drugi grad i ostati živjeti ovdje govori o tome koliko je život u Karlovcu lijep.

Karlovac je osim toga, bitno gospodarsko središte. Smješten je negdje na granici između sjeverne i južne Hrvatske te blizu granice Slovenije i Bosne. U 19. stoljeću postaje najvažniji trgovački grad između Jadranskog mora i Podunavlja te se tada uz razvoj lađarstva grade i ceste. Početkom 20. stoljeća u Karlovcu počinje snažan razvoj obrtništva i industrije i taj se trend nastavlja i danas.

Gospodarsku sliku Karlovca čine najvećim djelom prerađivačka industrija, trgovina, graditeljstvo te prijevoz i skladištenje. Stopa nezaposlenosti je relativno niska, a u posljednjih deset godina u stalnom je padu i to je vrlo obećavajuće, ako želite pronaći posao u Karlovcu.

Imate li detaljnijih pitanja o temi Poslovi Karlovac, slobodno nam se obratite. A ako želite ostati u toku sa najnovijim poslovima u Hrvatskoj & EU, izradite svoj profil na Posao Sada.

Categories: Posts