Poslovi su se krenuli mijenjati i prije nego je korona krize. Globalizacija je već odavno pokrenula promjenu u prirodi rada te je broj remote radnika bio u usponu i prije lockdowna. Freelance poslovi su dobili na popularnosti, a njih se može raditi od kuće. Profesionalni blogeri mogu svoj posao obavljati u kafiću na obali i koristiti to kao inspiraciju.

Među ostalima, danas postoje poslovi koje prije 25 godina ne biste nikad mogli predvidjeti. Tko je mogao znati da će postojati poslovi poput Instagram influencera? Doduše, za to nećete pronaći oglas za posao. Virtualna tehnologija je tada još bila u povojima, a danas spada u tražena zanimanja.

Kako bi mogli izgledati budući poslovi?

Tržište rada i trenutna situacija nisu bajni. Ne samo u Hrvatskoj, već i vani. OECD u svojim izvještajima navodi kako su najviše pogođeni upravo radnici s nižim primanjima. Nadalje, ističu važnost ponovnog otvaranja slobodnog tržišta te koje bi ekonomske mjere države trebale uvoditi da se pobrinu da svoje građane. Kao i one najviše pogođene. Više o tome možete pročitati na ovom linku.

Kako se svi sve više privikavamo na rad od kuće, tako je sve lakše zamisliti kakvi bi se još raznorazni poslovi mogli u budućnosti raditi od kuće. Tako je ideja pala na pamet jednoj od Forbesovih suradnica. Njen zanimljiv i komičan osvrt na moguće oglase za posao u budućnosti možete pogledati ovdje.

Marketinški sastanak

Business Insider je nedavno objavio listu 30 najbolje plaćenih poslova u budućnosti. Među njima su uvršteni marketing menadžeri, specijalisti u ljudskim resursima, analitičari u IT-u i programeri. No, predviđaju da će zanimanja poput električara, medicinskih sestara i fizioterapeuta biti tražena.

Posao Sada oglašava poslove u turizmu, građevini, logistici, IT-u, maloprodaji te i zanatske poslove. Ako želite ostati u toku s novim poslovima u kliknite gore na Posloprimac i registrirajte se. Izradite si obavijesti za nove poslove iz sektora koji Vas zanimaju.