Zanimaju Vas najtraženiji poslovi? Bjelovar Vam je na umu, no ne znate odakle početi?

U ovom članku nalazi se kratak osvrt na gospodarstvo grada Bjelovara i najtraženija zanimanja.

Prije nego se posvetimo poslovima u Bjelovaru, voljeli bismo napomenuti da je život u ovome gradu veoma ugodan te miran i idealan za obitelji s djecom. U zadnjih se godina bilježi značajan porast nataliteta, što dokazuje da mlade obitelji biraju Bjelovar kao idealno mjesto za život.

Bjelovar je jedan od mlađih hrvatskih gradova, nastao u 18. stoljeću, odlukom carice Marije Terezije. O povijesti grada najviše možete saznati posjetite li Gradski muzej. Jedan od simbola grada Bjelovara je središnji park, koji, osim što je idealno mjesto za opuštanje, i stanište četrdesetak različitih domaćih i stranih vrsta biljaka.

Uz lijepu prirodu koja krasi ovaj grad sport dolazi u paketu. Bjelovar potiče sportske aktivnosti sa mnogobrojnim sportskim terenima, kako bi potaknuo građane na zdrav život.

Poslovi Bjelovar: Razne industrije

Što se poslova tiče, Bjelovar je u poljoprivrednoj, stočarskoj i šumarskoj gospodarskoj grani među najrazvijenijim u Hrvatskoj. Gospodarstvo se temelji na poljoprivredi i prerađivačkog industriji. Pogodan geografski položaj i klimatski uvjeti doprinosi razvoju brojnih poljoprivrednih kultura: žitarica, krmnog i industrijskog bilja, voća i povrća, ljekovitog bilja.

Zahvaljujući višestoljetnoj tradiciji izrade mlijeka i sira, Bjelovar je poznat i kao grad sira.

Osim ovom titulom, Bjelovar se ponosi i Bjelovarskim kvarglom. Riječ je o siru,ali i zaštićenom bjelovarskom proizvodu. Sve se veći postotak poljoprivrednika, stočara i proizvođača bavi ekološkom proizvodnjom, jer ona nudi mnogo mogućnosti za razvitak.

Najzastupljeniji poslovi Bjelovara, su u ovim sektorima, a posao možete naći u jednoj od tvornica poput Sirele ili Koestlina.

Također, možete se posvetiti uzgoju hrane ili životinja i raditi sam za sebe.

Poslovi u Bjelovaru mogu se pronaći i u tekstilnoj, metaloprerađivačkoj industriji, industriji građevnog materijala, trgovini, pa čak i u turizmu. Jedan od najvećih potencijala su seoski i lovno-ribolovni turizam.

Tržište Bjelovara, osim toga vapi i za nekim zanimanjima, poput zidara i tesara.

Ako želite ostati u toku sa novim poslovima u RH i EU, izradite svoj profil na Posao Sada i uključite obavijesti o novim poslovima. Ne trebate svaki dan pregledavati nove poslove. Dozvolite da oni dolaze Vama.

Categories: Posts