Zanima Vas kako pronaći posao u Austriji? U ovom članku donosimo nekoliko načina na koje možete dobiti posao u Austriji.

Austrija već duži niz godina kod nas slovi za jednu od najpopularnijih destinacija za život i rad. Odmah uz bok Irske i Njemačke. Osim viših plaća i standarda života, Hrvate u ove zemlje privlači i divna priroda i uređen život. Istina, svaka zemlja ima prednosti i mana te je teško negdje drugdje osjetiti isti mentalitet kao doma. No, za život je ponekad potrebno i više no što nam zemlja iz koje smo može osigurat.

Obzirom da se kod nas engleski uči od malih nogu, nije iznenađujuće što hrvati često biraju UK ili Irsku kao odabranu zemlju. Srećom i njemački i talijanski su zastupljeni u školama što daje barem osnovno predznanje jezika onima koji sreću planiraju potražiti drugdje. Sa znanjem njemačkog, nije teško dobiti posao u Austriji te ga čak možete pokušati pronaći sami preko interneta.

Naravno, ako ne znate jezik, biti će Vam teže. Ne samo dobiti posao u Austriji, već i započeti život tamo. No, to nipošto ne znači da trebate odustati od svog plana. Ipak, ako ne znate jezik, možda bi bilo za početak dobiti posao u Autriji preko nekog koga znate. Ili pak preko pouzdane agencije za zapošljavanje u inozemstvu. Čisto da si osigurate sigurniji i bezbolniji start.

Uvijek ističemo i nadamo se da imate na umu da agencije za zapošljavanje u inozemstvu, NE bi trebale naplaćivati svoje usluge od posloprimaca.

Jedna od agencija koja se oglašava preko Posao Sada te kod koje možete vidjeti koji su aktivni poslovi u Austriji je:

Život u Austriji

Usporedba Hrvatske i Austrije dvije slike

Već smo spomenuli predivnu prirodu pa se na to nećemo vraćati. Sagledajmo radije neke od ostalih faktora koji utjeću na to hoćete li tražiti posao u Austriji. Austrija ima 8,858,775 stanovnika po posljednjem brojanju iz 2019. od čega su 16.2% ukupnog stanovništva strani državljani. Njenom ekonomijom dominiraju manja i srednja poduzeća, a najznačajnije industrije su im:

  • Prehrambena industrija
  • Industrija strojeva i čelika
  • Kemijska i automobilska industrija
  • Električna i elektronička industrija
  • Drvna i papirna industrija

Austrijska vlada regulira tržište rada te ovdje možete pronaći više informacija o pravima radnika ovisno o tipu zaposlenja.

Kako Vam zvuči 14 plaća? Toliko ih u pravilu Austrija ima. Uobičajenih 12 te božičnica i dodatak za godišnji, odnosno “holiday bonus“.

Austrija je i u EU i u svijetu na gornjem dijelu ljestvice po pitanju ekonomske situacije te im je BDP 2018. bio 385.71 milijarde. 

Mi se ozbiljno premišljamo o selidbi dok ovo pišemo. A Vi?

Pogledajte trenutnu ponudu poslova u inozemstvu na Posao Sada.