Jedna od najbitnijih stvari u čovjekovu životu je upravo posao.

Poslovi oblikuju naš život od ranog djetinjstva. Što ćeš biti kada odrasteš? Pitanje je to koje nam postave već u vrtiću. Nabrajaju se tada razni poslovi, a najčešći odgovori su: vatrogasac, policajac, astronaut, teta u vrtiću!

Nabrajamo neka od najtežih i najplemenitijih zanimanja, a da nismo ni svjesna što znače.

Osnovna škola priprema nas za život, ali ujedno i za posao kojeg ćemo raditi. Očekuje se od nas, da s 14 godina budemo odgovorni pojedinci koji su spoznali sebe i odabrali svoj životni poziv. U srednjoj školi odabiremo struku, nakon toga krećemo obavljati svoje poslove ili u daljnju edukaciju. No, velik broj ljudi je tada nesiguran. Mnogi prohujaju kroz srednju školu, bez imalo svijesti o tome što će zaista postati kad odrastu.

Poslovi su ti koji prehranjuju nas i našu obitelj. Poslovi su ti koji će oduzimati većinu vremena našeg života. Zaista bi bilo dobro razviti svijest o tome već od malih nogu. Vrlo je važno da škole dobro pripreme učenike za poslovni svijet, da se ne dogodi da izađu iz školskog sustava i dožive šok, da se ne snalaze i da se osjećaju beznadno i izgubljeno.

Administrativni poslovi

Posao – mogućnost razvoja

Poslovni je svijet uzbudljiv, zanimljiv i prekrasan, a ne bauk, kao što nam ga većina pojedinaca predstavlja prije nego li uđemo u njega. Poslovi su mogućnost da ujedno i rastemo kroz njih, nadograđujemo, profesionalno i paralelno s tim i osobno. Da bi se to dogodilo, bitno je raditi posao koji odgovara našoj osobnosti i našim vještinama.

Ako ste nježna duša koja voli pomagati drugima, posao pedagoga ili njegovatelja, bili bi jedna od opcija za vas. Ako ste otkačeni ekstrovert, možda bi showbiz bilo adekvatno područje vašeg zaposlenja. Razmislite dobro, koji posao vama najviše odgovara.

Posao danas gubi političku i geografsku granicu. U potrazi za novim iskustvima možete vrlo jednostavno pronaći posao u inozemstvu. Možda ne želite putovati, ali želite novo poslovno iskustvo? Online poslovi su brojni, a nude i mnogo prednosti.

Ako Vas zanima koje poslove trenutno imamo aktivne, posjetite ovaj link.

Categories: Posts