Ako ste otvorili ovaj članak, vjerojatno Vas zanima kako dobiti posao na kruzeru.

U proteklih 8 mjeseci, situacija u turizmu je u najmanju ruku bila nepredvidiva. Hoteli su se otvarali i zatvarali. Kruzerima su bile dozvoljene pa obustavljene plovidbe. S velikim rizikom zaraze, svi su se malo pomalo povukli u svoje domove i pripremili se da izdrže ovaj period dok ne prođe. Neovisno o važnosti ovih mjera za zdravlje, ne može se ne sagledati koliki je utjecaj ovo novo normalno imalo na ekonomiju. Ogroman porast broja nezaposlenih u svijetu je vrhunski pokazatelj koliko je ova situacija imala utjecaja na svakog pojedinca. Čak su i razvijene zemlje osjetile porast te je tako Amerika primjerice, imala u travnju ove godine rekordan broj nezaposlenih.

Svatko od nas je osjetio pandemiju na neki način, no jedni od najpogođenijih su bili i radnici u turizmu. Razni lockdown-i, otkazani letovi, kruzeri u izolaciji s posadom i gostima. Sve je to rezultiralo ogromnim brojem ugostiteljskih radnika koji su ostali bez posla i u iščekivanju nedefiniranog termina povratka na svoja radna mjesta.

Change written with dices

Nova nada

Tijekom pandemije je bilo kruzera koji su nastavili poslovati u koliko-toliko uspješnoj mjeri. No, prava nada za povratak na posao u hotelu ili posao na kruzeru se pojavila u nedavnoj objavi Pfizer-a. Mogućnost uskoro dostupnog cjepiva za mase nije samo u njima pobudila nadu. Najava mogućeg cjepiva, visoke efikasnosti, rezultirala je instantnim rastom vrijednosti dionica turističkih poduzeća. Svatko tko radi u kontaktu s ljudima sada lakše diše jer postoji nada skorog povratka u novo-novo-normalno. Ili je to onda staro-normalno? U svakom slučaju, radnicima u ugostiteljstvu će sigurno biti lakše raditi kada im se vidi osmjeh.

Kako dobiti posao na kruzeru?

Postoji nekoliko načina kako dobiti posao na kruzeru. Možete:

  1. Pratiti stranice pojedinačnih kruzera u potrazi za poslovima
  2. Pronaći agencije specijalizirane za poslove na kruzerima
  3. Odlaskom na sajam poslova
  4. Aktiviranjem obavijesti na stranicama za poslove kada je pojavi novi posao na kruzeru

Na Posao Sada Feron Employment oglašava poslove na kruzerima te ih možete pronaći na njihovom profilu. Također, možete si uključiti obavijesti i primati notifikacije o ovakvim poslovima u Vaš inbox.