Iako su online poslovi legitimna stvar već duže vremena, tek od 2020. doživljavaju pravi procvat.

Tijekom i nakon COVID krize, rad od kuće postao je novo normalno za mnoge koji su posao uopće uspjeli zadržati. Mnogi su, međutim, posao počeli tražiti na internetu.

Postoje online poslovi koji nisu zahtjevni te mogu poslužiti kao prilika za dodatni prihod, uz stalni posao koji već radite. Postoje i ozbiljniji online poslovi. Prilika je mnogo, a na Vama je da odlučite s čime se zapravo želite baviti.

online poslovi razne ideje

Online poslovi – razne ideje

Želite li slobodno vrijeme iskoristiti za dodatnu zaradu, a ne da vam se nositi letke, čistiti apartmane ili raditi kao ispomoć u obližnjem kafiću? Poslovi na internetu poput ispunjavanja anketa su jedna od mogućnosti.

Postoje i drugi mini online poslovi, poput recenziranje web stranica ili aplikacija. Ne očekujte preveliku zaradu, kad je riječ o mini poslovima, mini je i zarada.

Naravno, postoje i online poslovi na puno radno vrijeme. Njihova prednost je to što to radno vrijeme često bude prilično fleksibilno. Ako ste dobri u multitaskingu, komunikativni ste, a već imate iskustva u tajništvu ili administraciji, možda biste mogli razmisliti o poslu virtualnog asistenta.

Među popularnim poslovima na internetu našli su se prevođenje, transkripcija, pisanje i lektura teksta, grafički i web dizajn. Potražiti ih možete na platformama za freelancere. Morate znati, međutim da je konkurencija velika i bitno je profesionalno se predstaviti. Možda nećete biti zadovoljni prvim poslovima, no s vremenom, bit ćete si zahvalni za uloženi trud.

Ako ste svoj talent dugo držali skrivenog u podrumu, sada je pravi trenutak da od njega počnete zarađivati, i to na internetu.

Imate dobro oko za fotografije? Kuhate li prema vlastitim receptima? Radite kao fitnes instruktor, a tijekom Covid krize, satovi su obustavljeni? Vaše usluge, proizvode i savjete možete predstavljati i prodavati online. Kreirajte svoj online brend, pokrenite blog, online shop i snimite svoje satove i podijelite ih virtualno.

Čak i ako pokrećete posao koji naizgled nema veze s virtualnim svijetom, prisutnost u online svijetu najčešće može samo pomoći.

Online poslovi nude mnogo prednosti u odnosu na one koje ste navikli raditi do danas. U međuvremenu, ako tražite full time poslove, pogledajte ovdje.

Categories: Posts