Jeste li se ikad razmišljali o tome koji su najčudniji poslovi u svijetu? Znamo da mi jesmo. Neke od ovih poslova ste dosad sigurno vidjeli, no neki će vas i nadamo se nasmijati.

Najčudniji poslovi u svijetu na koje smo dosad naišli su završili na ovom popisu, a ako imate neki koji smo propustili, slobodno nam pišite.

  1. Pecači bicikla u Amsterdamu – apsolutno obožavamo Amsterdam i ne možemo reći da smo ikad vidjeli uživo nekog da baca bicikl u kanal, ali navodno se u tom gradu godišnje upeca cca 14 000 bicikala.
  2. Blokator tablica – Iran je u nastojanju da smanji gužve uveo pravilo da se vozači auta sa parnim i neparnim tablicama moraju izmjenjivati u vožnji. Jedan dan parne tablice smiju voziti, jedan dan neparne. E pa Iran je jednako domišljat kao Hrvat koji peče janca u Njemačkoj. Napravit će oni što hoće. Tako je niklo i ovo zanimanje. Iako, iskreno imamo puno više pitanja nego odgovora ovdje.
  3. Kaskader za ljigave stvari – iiii ovo je jedno veliko ne, ne za nas, ali ako ste ikad gledali TV programe gdje natjecatelji jedu svakakve stvari, imajte na umu da je i prije njih netko to morao testirati. Bon apetit.
  4. Japan – zaslužuje vlastitu kategoriju. Od rent-a-dečka do profesionalnog mazitelja do rent-a-gosta za vjenčanje pa sve do profesionalnog gurača, iskreno nas je strah pogledati mimo ovih što još postoji. You do you, Japan.
  5. Službeni naziv ovog radnog mjesta je Great Blasket Island Caretaker i ovo je već druga godina da su raspisane prijave za tu poziciju. Prošle godine su prijave premašile 42 tisuće i ove godine su već dosegle maksimum. Uspješan par ili dvoje prijatelja bi pola godine trebali brinuti za kafić i 4 kolibe, ali bi bili bez interneta. Opis radnog mjesta možete pročitati klikom na sam naziv. Priznajemo osim ovog dijela sa internetom posao ne spada nužno u ovu listu, no nismo mogli odoljeti. Biste li uspjeli izdržati toliko dugo?

Što bi po vama još trebalo spadati u kategoriju najčudniji poslovi u svijetu? Slobodno nam javite pa ćemo napraviti i drugi dio ovog popisa.

Ako tražite neke malo manje čudne poslove u Hrvatskoj i EU, samo kliknite ovdje.