Agencije za zapošljavanje u inozemstvu su prisutne kod nas već duži niz godina. Trend iseljavanja u Hrvatskoj je konstantan te stoga nije začuđujuće da je Hrvatska postala plodno tlo na kojem te agencije traže zaposlenike. Primarno je krenula potražnja za radnicima u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Kod nas sezona traje kratko te ostavlja radnike u turizmu bez posla ostatak godine. Logično, zemlje kod kojih je turizam razvijen čitavu godinu itekako imaju potrebu za radnom snagom koja taj posao može obavljati.

No, gledajući iz perspektive posloprimaca, kako možete biti sigurni da ste odabrali baš pravu agenciju za Vas? Sve agencije za zapošljavanje u inozemstvu nisu iste te morate biti pažljivi prilikom odabira. Nažalost, postoji previše pojedinaca koji iskorištavaju ljudsku potrebu za poslom kako bi naplatili svoju uslugu, a garanciju za uspjeh Vam nitko ne može ponuditi.

agencije za zaposljavanje u inozemstvu

Kako pronaći agencije za zapošljavanje u inozemstvu koje Vam odgovaraju?

Krenite od sektora koji Vas zanima. Ako ste medicinska sestra ili imate iskustvo u skrbi za starije, proguglajte agencije za zapošljavanje medicinskog osoblja. Ista logika je primjenjiva i na bilo koji drugi sektor. Ako znate jezik zemlje u koji dolazite bit će Vam lakše u samom startu i manja je mogućnost da će Vas netko uspjeti preveslati.

  • Dobro istražite svaku od navedenih i vidite kakvu ocjenu imaju na Google-u.
  • Pogledajte njihove stranice na društvenim medijima i što ljudi govore o njima.
  • Istražite koliko dugo posluju.
  • Stupite u kontakt sa njima putem LinkedIn-a, Facebook-a ili im se direktno obratite na mail.
  • Nemojte samo doći i upasti sa izjavom “Jel ima posla?” Niti je profesionalno, niti ćete si zagarantirati da će Vam se javiti nakon toga. Formulirajte smislen mail u koji ćete dodati Vaš životopis. (Ako trebate smjernice za pisanje životopisa, pogledajte naš članak na tu temu.)
  • Nemojte davati novac pojedincima koji “regrutiraju” za tvrtke na tržištu EU. Koliko god dobro zvučali i koja Vam god obećanja dali, niti Vam smiju kao posloprimcu naplaćivati usluge posredovanja niti Vam mogu garantirati posao. Sve agencije za zapošljavanje u inozemstvu koje drže do sebe će se naplatiti od poslodavca, ne od pojedinaca koji traže posao. To Vam je prvi alarm.

Popis regrutacijskih agencija na Posao Sada

Agencije za zapošljavanje u inozemstvu na Posao Sada:

Na Posao Sada se trenutno oglašava nekoliko agencija za zapošljavanja. Sljedeći popis je redovno održavan i ažuriran. Sve poslove navedenih agencija možete pogledati klikom na ime agencije.

  • Action Recruitment – najstarija agencija u Dublinu specijalizirana za pronalazak full-time poslova u Irskim i UK hotelima s 4 & 5 zvjezdica.
  • Bridge – Personal & Servicenude sve kadrovske usluge od privremenog rada, zapošljavanja, obračuna plaća do savjetovanja u upravljanju, posebno u području privremenog rada. Imaju preko 30 godina iskustva rada u industriji.
  • Feron Employment – nude poslove na riječnim brodovima, oceanskim kruzerima, na Bliskom Istoku te u auto-moto industriji.
  • Labyrinth Recruitment – zapošljava na full-time poslove u  Irskoj i u sektoru ugostiteljstva te građevine i zanatskih poslova.